ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ

“YAPININ OSCARLARI”

ALTIN ÇEKÜL ULUSLARARASI YAPI KATALOĞU ÖDÜLLERİ

YAPI KATALOĞU ile 29.Kez Sektörle Buluşuyor!

1991 - 2017 yılları arasında Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ve yapı sektörünün prestij ödülleri olarak anılan ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödül programıdır. 50 yıllık tarihinde mimarların, projelerin, şantiyelerin yapı malzeme firmalarıyla tanışmalarını ve ürünlerle ilgili detaylı bilgi edinmelerini hedefleyerek yapı sektörünün en güvenilir kaynağı olan YAPI KATALOĞU, 2020 yılı itibariyle ALTIN ÇEKÜL ödüllerini bünyesinde düzenleyerek, yapı sektörünü uluslararası boyuta taşıyacak misyona büründü. 26.sı 2020 yılında “YAPI KATALOĞU” çatısı altında ilk kez düzenlenen yarışma; 2023 yılında da yine YAPI KATALOĞU ev sahipliğinde 29. kez düzenlenerek yapı sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödül programı 30. yılına yaklaşırken, Türk yapı sektöründe yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren yapı malzemesi üreticisi veya temsilcisi firmaların, kuruluşların, akademik grupların, araştırma laboratuvarlarının, girişimcilerin başvurabileceği bir ödül programı olup, yapı malzemesi alanında yeni fikir, teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine sağladığı katkıyı her geçen gün artırmayı hedefliyor. ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Ödülleri’nin kendi alanlarında uzman ve profesyonel kişilerden oluşan jüri paneli ‘Yapıda Yenilikçi Ürün Ödülü’, ‘Fikir Ödülü’ ve ‘İletişim ve Pazarlama Ödülü’ olmak üzere 3 ana kategoride seçim yapacak.

Ödül programının katılımcılarına sağlayacağı avantajlar şöyle: Uluslararası alanda rekabet edebilir seviyeye gelmek, tüm firmalarla birlikte ortak bir platformda yer almak, marka bilinirliğini artırmak, ticari bir ürüne henüz dönüşmemiş, araştırma ve geliştirme safhasındaki katılımcılar için sektörde bilinirlik kazanmak ve iletişim ağlarını geliştirmek, YAPI KATALOĞU yıllık medya ve tanıtım gücüyle desteklenmek, sosyal medyada takipçilerle daha interaktif bir ilişki kurmak, “Geleceğin Mimarları”na markalarını tanıtmak, yayın ortaklıkları sayesinde firmalara hem yerel, hem global mecralarda tanıtım şansı sağlamak, YAPI KATALOĞU MALZEME KİTABI 2024’te yer almak.

Altın Çekül 2023 Jüri Üyeleri

Mimarlar, akademisyenler, pazarlama ve sektör temsilcilerinden oluşan 2023 ALTIN ÇEKÜL jürisi belirli kategorilerde yeniden söz sahibi olacak.

Emre Arolat / EAA – Emre Arolat Architecture Founding & Design Partner

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba / Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı, Mimarlık Bölüm Başkanı

Zafer Baysal / DAP Gayrimenkul Geliştirme CEO

Prof. Dr. Meryem Birgül Çolakoğlu / İTU Mimarlık Fakültesi Mimarlıkta İleri Araştırmalar Merkezi Md. Yapılı Çevrede Döngüsel Ekonomi Araştırma Grubu Bşk.

Paolo Debiaggi / Mimar, Politecnico di Milano Yapı Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi

Nida DeBusk /  Proje Genel Müdürü, North Carolina Greensboro Üni. - NCARB, AIA, LEED AP

Durmuş Dilekci / Yüsek Mimar, Dilekci Mimarlık (DDA)

Kurtul Erkmen / Yüksek Mimar, KG Mimarlık

Ayşe Hasol Erktin / Yüksek Mimar, HAS Mimarlık

Doç. Dr. Duygu Erten / P.E., AIA, ASCE Fellow - Akademisyen/Sürdürülebilirlik İklim Aksiyon Lideri

Tülin Hadi / Mimar, TeCe Mimarlık

Arzu Işıklı / CEPHEDER Yönetim Kurulu Üyesi, Mimar, Cephe Mühendisi

Gülçin İpek / Mimar, Sektör Uzmanı

Deniz Karabacak / Mimar, Teknoloji Danışmanı

Ebru Ünver Karaer / Yüksek Mimar, İLTAY Mimarlık - ÇEDBİK Yönetim Kurulu Üyesi

Sibel Keyvan / İletişim & Pazarlama Danışmanı

Tayfun Küçükoğlu / Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı

Günseli Özen / Rota Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı & Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni

Prof. Dr. Seden Acun Özgünler / İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mimarlıkta Malzeme ve Teknolojileri Birimi Öğretim Üyesi

Francesca Schepis / Mimar, PhD, Mediterranean University of Reggio Calabria Öğretim Görevlisi

Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç / ODTÜ Öğretim Üyesi, ODTÜ Tasarım Araştırma İnovasyon Ön Modelleme Merkezi Direktörü

Prof. Dr. Hasan Şener / İstanbul Medipol Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Leyla Tanaçan / İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Çiğdem Tekin / MSGSÜ Mimarlık Bölümü Yapı Fiziği ve Malzeme Bilim Dalı Öğretim Üyesi

Osman Hakan Uslu / PANELDER Üyesi

Prof. Dr. Onuralp Yücel / İTÜ, Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Ödül programının değerlendirme kriterleri; önerilen ürünün yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlaması, son derece yenilikçi üretim süreçleri ve teknolojileri içermesi, üretiminde ekolojik dengenin gözetilmesi, bilinen bir malzemeye şimdiye kadar sahip olmadığı bir özelliğin kazandırılması ile yeni imkânlar yaratması, yapıdaki kullanımının halen gelişime açık olması, yapı sisteminin endüstrileşme düzeyine katkısı, malzemenin üretiminde, yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması, sürdürülebilirlik, güvenlik, sağlamlık ve dayanıklılık, üretim ve kullanım süresince çevreye ve sağlığa zararlı bir yönü olmaması, özgünlük ve inovasyon, tasarım kalitesi, estetik, bağlama uygunluk ve sosyal uyum, detaylar, üretim teknoloji ve kalitesi, ergonomi, kullanıcı odaklılığı ve fonksiyonellik olarak belirlendi.

Katılım, Başvuru Şartları ve Değerlendirme

Türkiye’de yapı malzemesi üreten / temsil eden / ithal eden firmalar; yapı ürünleri, ticari ürüne henüz dönüşmemiş safhada olan fikirleri, pazarlama projeleri vb. ilgili kategorilerde yer alan ürünleriyle “ALTIN ÇEKÜL”e başvurabilir. Katılım ve değerlendirme kriterlerine ilişkin detaylı bilgiye www.altincekul.com/katilim linkinden erişmek mümkün. Başvuru kitine erişim ise www.altincekul.com/basvuru-bilgi linkinden sağlanıyor.

Yarışma Takvimi

Başvuruların Açılması: 1 Mayıs 2023

Erken Dönem Katılım: 1 Mayıs - 30 Haziran 2023

Normal Dönem Katılım: 1 Temmuz - 31 Ağustos 2023

Geç Dönem Katılım: 1 Eylül – 15 Ekim 2023

Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2023

Jüri Ön Değerlendirme Tarihi: Kasım & Aralık 2023

Kısaliste Firmalarının Jüri Sunumları Tarihi: Ocak 2024

Ödül Töreni ve Sonuçların Açıklanması: Mart 2024



Detaylı bilgi için:

altincekul@yapikatalogu.com

YAPI KATALOĞU Hakkında

YAPI KATALOĞU Türkiye'nin 1973 yılından beri yayımda olan ve yapı malzemeleri alanında, çok önemli bir boşluğu doldurmuş ilk ve tek malzeme kataloğudur. YAPI KATALOĞU 50 yıldır yapı malzemesi firmalarına, bir ürün vitrini, iletişim kanalı, malzeme seçicilerle tanışma imkanı sunan çok kanallı tanıtım hizmetiyle, inşaat piyasasındaki kilit endüstri profesyonellerine erişim sağlar. Mimarlar, iç mimarlar, inşaat mühendisleri, müteahhitler, şantiye şefleri ve satın almacılar YAPI KATALOĞU'ndan ürün ve malzeme seçer, teklif alır ve satın alım yapar, ihale veya bayilik teklifi alır, detaylı bilgi sorgular. YAPI KATALOĞU, firmaları bu profesyonellere yakınlaştırarak, ürün ve malzeme satışlarına katkı sağlar. Firmaların pazarlama çalışmalarına, online fuar kimliği, pazarlama otomasyonu, SEO, içerik pazarlaması, web sitesi trafiğini geliştirme, basılı reklamcılık gibi hizmetler sunarak destek olur. Bunun yanı sıra firmaların müşteri ilişkilerini, kullanıcılarından yönlendirdiği ürün formlarıyla yönetir ve CRM yapılarına katkıda bulunur. Yepyeni bir altyapıyla yenilenen YAPI KATALOĞU, kolayca aranabilir bir formatta geniş kapsamlı ürün, tasarım, marka, proje bilgisi sağlamakta ve mimarlara yeni ürünler, vaka analizleri (case study), sürdürülebilirlik, BIM ve diğer yeni teknolojiler hakkında en son konularda bilgiler, günlük güncellemeler, düzenli bültenler ve blog içerikleri sunmaktadır.

www.yapikatalogu.com | info@yapikatalogu.com

 

 



Web Tasarım | GKD CMS v1.0